WikiLeaks mottar $ 280,00 Bitcoin-donasjon etter at rettsregler ikke kan utleveres

WikiLeaks har mottatt en donasjon på 8,48 BTC, verdt over $ 280 000 på det tidspunktet den ble sendt etter at en britisk dommer bestemte at grunnleggeren Julian Assange ikke kan utleveres til USA for å bli anklaget for spionasje.

Bitcoin-transaksjonen ble først oppdaget av den store transaksjonsovervåkingstjenesten Whale Alert, som identifiserte midlene som ble sendt til WikiLeaks ’bitcoin-donasjonslommebok. WikiLeaks, det er verdt å merke seg, godtar BTC-, ETH- og ZEC-donasjoner.

Organisasjonen er kjent for å motta store donasjoner av kryptovaluta etter at den har gjort overskrifter. I april 2018, etter at Julian Assange ble arrestert på den ecuadorianske ambassaden i London, hvor han hadde oppholdt seg i syv år, mottok Wikileaks 5,6 BTC i donasjoner, på det tidspunktet verdt rundt $ 28.500. Disse myntene er nå verdt $ 177 800.

Assanges utlevering til USA ble ikke nektet på grunn av forsvarslagets arbeid, da argumentene ble stengt av distriktsdommer Vanessa Baraitser, som var enig i at hans påståtte aktiviteter falt utenfor journalistikk, rapporterer The Guardian.

I stedet nektet dommeren utlevering basert på bevis fra medisinske eksperter som ga „et helhetsinntrykk av en deprimert og til tider fortvilet mann“, og som sådan ville det „være undertrykkende å utlevere [Julian Assange] til USA“ gitt hans mental tilstand.

WikiLeaks, det er verdt å merke seg, var en av de første organisasjonene som godtok bitcoin bank-donasjoner. I desember 2010 innførte Bank of America, VISA, MasterCard, PayPal og Western Union en økonomisk blokade på WikiLeaks. På det tidspunktet var bitcoin-samfunnet fortsatt lite og heiet det som en mulighet for flaggskipets kryptovalutas adopsjon å vokse.

Bitcoins skaper, Satoshi Nakamoto, argumenterte mot WikiLeaks ‚adopsjon på den tiden og sa at det kunne ødelegge kryptosamfunnet på den tiden. Satoshi sa:

Prosjektet må vokse gradvis slik at programvaren kan styrkes underveis. Jeg appellerer til WikiLeaks om ikke å prøve å bruke Bitcoin. Bitcoin er et lite betafellesskap i sin spede begynnelse. Du ville ikke stå for å få mer enn lommebytte, og varmen du ville bringe vil sannsynligvis ødelegge oss på dette stadiet.

I et oppfølgingsinnlegg bemerket Satoshi at det ville „vært fint å få denne oppmerksomheten i noen annen sammenheng.“ I henhold til hans ord, sparket WikiLeaks „hornetens rede, og svermen er på vei mot oss.“ Noen dager senere ville Satoshi komme med sitt siste innlegg på Bitcointalk-forumene før de forsvant.

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.