Human Rights Foundation CSO opfordrer Time-læsere til ikke at ‚dæmonisere‘ Bitcoin

”Bitcoin er neutral som kontanter og kan ikke skelne mellem godt og dårligt,” sagde Gladstein.

Alex Gladstein, strategistrategofficer hos Human Rights Foundation, advarer amerikanere om fortællingen, der kommer fra medier, der rapporterer om krypto og andre fortrolighedsværktøjer.

I en artikel for Time Magazine, der blev offentliggjort i dag, sagde Gladstein , at mange nyhedsforretninger, der dækker historier om privatlivsfokuseret messaging-app Signal eller Bitcoin ( BTC ), havde tendens til at forbinde dem med terrorister eller kriminelle organisationer. Human Rights Foundation-direktøren skubbede tilbage på fortællinger, der tegner privatlivets fred og selvsuverænitet i et negativt lys og sagde, at den næste kamp ville flytte til penge – i dette tilfælde kryptokurver.

„Myndighederne vil ikke bebrejde ekstremisme ikke kun for Signal og Telegram, men også for Bitcoin og alt, hvad de ikke kan kontrollere,“ sagde Gladstein.

Han tilføjede:

”Bitcoin er neutral som kontanter og kan ikke skelne mellem godt og dårligt […] Nogle ekstremister bruger disse værktøjer. De bruger også mobiltelefoner, e-mail og internettet. ”

Gladstein hævdede, at økonomisk privatliv var lige så vigtigt for en sund demokratisk tilstand som privatliv i kommunikationsværktøjer. Han fremhævede, hvordan unge pro-demokratiske demonstranter i Hongkong brugte kontanter i stedet for kreditkort til at rejse til demonstrationer, så myndighederne ville have det sværere at spore dem.

I mellemtiden har embedsmænd i Hviderusland, Rusland og Nigeria været i stand til at „overvåge og fryse bankkonti“ for alle, der er forbundet med lignende bevægelser. I disse tilfælde var mange pro-demokratiske grupper og enkeltpersoner i stand til at bruge krypto til at omgå disse foranstaltninger og stadig få finansiering. For eksempel nægtede en ukrainsk-baseret kryptobørs at efterkomme en officiel anmodning fra Hvideruslands afdeling for finansielle efterforskninger om at give personlige oplysninger om enkeltpersoner, der potentielt kunne mærkes som dissidenter.

”De fleste amerikanere forstår måske endnu ikke, at økonomisk privatliv er lige så vigtigt som kommunikationsbeskyttelse for vores demokrati – at dine udgiftsvaner siger mere om dig end dine ord,” sagde Gladstein. ”I et åbent samfund er evnen til at købe politiske bøger, have diskrete medicinske procedurer og opbygge samfund uden regeringsovervågning.”

Human Rights Foundation-direktøren advarede om, at afvisning af finansielle værktøjer som Bitcoin potentielt kunne føre til en større politistat i USA, der blev drevet af „masseovervågning for at bekæmpe ekstremisme.“

Om denne fortælling vil ændre sig under administrationen af ​​den nye amerikanske præsident Joe Biden er uklar. Mange i kryptorummet er tilsyneladende hausse om Bidens valg af at lede Securities and Exchange Commission , den tidligere Commodity Futures Trading Commission-formand Gary Gensler. Janet Yellen, der blev bekræftet som finansminister i det amerikanske senat i går, har sagt, at kryptokurver er „hovedsageligt til ulovlig finansiering“, men hun planlagde at tilskynde til deres brug til „legitime aktiviteter.“

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.